Home / SEO / Google AdWords Fundamentals Exam Answers
adwords

Google AdWords Fundamentals Exam Answers

*Note: All questions below are from live Google AdWords Fundamentals exams within the month of December 2015. Using these answers resulted in 85% on the test, so they are not all correct. Please check or tally answer while doing examination.

  1. An advertiser is focused primarily on direct response, as opposed to branding. The advertiser should delete keywords from a search campaign if the keywords:
    Answer: Generate many impressions and very few conversions
  1. What is a benefit of online advertising with Google AdWords?
    Answer: Ads are displayed to users who are searching for a particular product of service
  1. It is beneficial to create multiple ad groups in order to:
    Answer: Break up keywords and ads into related themes
  1. What’s one benefit of creating multiple ad groups?
    Answer: You can break up keywords and ads into related themes
  2. Which AdWords settings are specified at the account level?
    Answer: A unique email address, a password, and billing information
  1. An online retail company is based in the United States but ships to customers all over the world. If this company wants to serve Spanish language ads to Spanish speaking users, which targeting option should be refined?
    Answer: Language targeting
  1. Which method would be recommended for an advertiser who is trying to increase the Quality Score of a low-performing keyword?
    Answer: Modify the ad associated with that keyword to direct to a highly-relevant landing page
    1. An advertiser wants to increase the Quality Score of a low-performing keyword. Which approach would you recommend?
      Answer: Modify the ad associated with that keyword to direct to a highly-relevant landing page
  1. An advertiser who decides to edit the location targeting of an ad can do this at the:
    Answer: Campaign level
  2. If your campaign is opted into show ads on the Google Display Network, and your Display Network ads have a lower CTR than your existing search ads – how will this impact the quality score of your search campaign?Answer: Your ad performance on the Display Network does not affect your rank for search ads, so a lower CTR on the Display Network does not affect the Quality score of your ads for search
  1. An advertiser wants to achieve the top position in paid search results. Which recommendations would improve the likelihood of top ad position?
    Answer: Improve Quality Score and increase cost-per-click (CPC)
  2. To determine which ad language to target to a user, the AdWords system refers to that users:
    Answer: Google interface language setting
  1. Which budget delivery option is most appropriate for an advertiser who wants AdWords to distribute ads evenly throughout the day?
    Answer: Standard
  1. An advertiser wants to allocate additional budget to advertising a new product line. In order to accomplish this goal, the advertiser should create:

Answer: A campaign with a separate daily budget specific to the product line

  1. Suppose you have created an ad group to advertise gourmet chocolate, and it includes keywords like “dark chocolate” and “gourmet chocolate bars.” If you opted this particular campaign into the Google Display Network, what type of targeting would automatically be used to determine whether your ads might show?
    Answer: Automatic placements would be used to contextually target sites that share the same themes as the keywords within your campaign.
  1. Which line of ad text would be disapproved based on Googles advertising policies?
    Answer: Best deals- click here
  2. How do managed placements on the Display Network work?
    Answer: Advertisers manually select the desired sites on which their ads may appear
  1. According to ad policies, what types of words, phrases, or characters cannot be included in an AdWords text ad?
    Answer: Ads cannot use call-to-action phrases such as “click here” or “See this site”
  1. Your text ad includes the phrase “Your friend has a crush on you, See more!”. Why could your ad be disapproved according to AdWords policies?
    Answer:Ads cannot contain that amount of characters
  2. Which formula does Google use to rank keyword-targeted ads on Google Search
    Answer: Maximum cost-per-click (CPC) bid x Quality Score
  3. When resetting a password in AdWords, what should a user keep in mind?
    Answer: The new password is now required to access all other Google products with the affected Google Account log-in.
  4. A keyword with very low clickthrough rate (CTR) will usually receive:
    Answer: A low Quality Score on the Google Search Network
    1. Adding placements to an ad group
      Answer: Does not affect the Quality Score for search
    2. In the case of a placement targeted ad on the Google Display Network, the Quality Score portion of calculating Ad Rank is based on:
      Answer: The maximum CPC of the keyword that triggered an ad.
    3. By adding managed placements to a Display Network campaign – you can show your ad:
      Answer: On specific webpages, online video games, RSS feeds, and mobile sites and apps that you select
  1. A My Client Center (MCC) account manager wants to grant Standard Access to a linked client. Before making this change, the account manager should consider that Standard Access users can:
    Answer: See average cost-per-click (CPC) costs.
  1. What happens when an advertiser sets a daily budget lower than the recommended amount, using the “Standard” delivery method?
    Answer: Ads will not show every time a user searches on the advertisers keywords
  2. The maximum cost-per-click (CPC) bid is the:
    Answer: Most an advertiser is willing to pay for each click on an ad
  3. If an advertiser improves the Quality Score of a keyword, this keyword may:
    Answer: Earn the ad a higher average position
  4. You can use Display Planner to:
    Answer: See potential webpages where your ad can appear based on your keywords
  5. When sitelinks are set at both the campaign and ad group level, which will be displayed?
    Answer: Sitelinks at the ad group level
  6. Which formula represents how Ad Rank is determined on Google search?
    Answer: Maximum cost-per-click (CPC) multiplied by Quality Score
  7. An advertiser looking to drive conversions is using manual cost-per-click (CPC) bidding. Which factor should be most important for this advertiser when keyword bids are decided?
    Answer: The profit derived from a paid click
  8. What should an advertiser use to organize ad groups?
    Answer: Common themes
  9. Advertisers on Google search accrue cost in AdWords when:
    Answer: Users click on their ads
  10. A primary benefit of location targeting is that advertisers can:
    Answer: Target any combination of countries, territories, and regions
  11. You are managing a campaign where budget is unlimited as long as ROI is positive, but something still limits how much you are able to effectively invest. What is it? Choose the most closely related answer
    Answer: The volume of traffic available for the keywords you are targeting
  1. What is the impact of poor landing page quality on an ad group?
    Answer: The keywords in the ad group will have a lower Quality Score.
  1. With the Smart Pricing feature in Display, if our data shows that a click from a Google Display Network page is less likely to turn into an actionable business result – such as an online sale, registration, phone call, or newsletter sign-up – we may:
    Answer: Automatically reduce your cost-per-click bids on the Google Display Network
  2. Quality Score and Ad Rank are calculated:
    Answer: Every time your ad is eligible to serve on a Display Network page
  3. On the Display Network, all keywords are considered broad match only. This means that you do not need to:
    Answer: Include plurals, misspellings, and other variants of your keywords
  4. Higher Quality Scores typically lead to:
    Answer: lower costs and better ad positions
  5. Higher Quality Scores typically result in:
    Answer: lower costs and better ad positions
  6. An advertiser wants to increase clickthrough rate (CTR). Which would help to eliminate irrelevant impressions?
    Answer: Add negative keywords to the ad group
  7. Ad groups should be used to:
    Answer: Organize your ads by a common theme, such as the types of products or services you want to advertise
  8. When setting up an AdWords account, choose your currency and permanent time zone carefully because:
    Answer: These cannot be changed once you have set up your account
  9. Which are required components of an ad group running on the Search Network?
    Answer:Text ad, keywords, default bid
  1. Which is a factor that Google uses to target ads to users based on physical location?
    Answer: Internet Protocol (IP) address
  2. Someone using the Google Russian search domain (Google.ru) changes the language to Englishon the “preferences” page. This user may see ads targeted to:
    Answer: English speakers in Russia
  3. Jims restaurant is launching a new campaign and would like greater exposure on mobile devices to attract users on the go. How can this be done?
    Answer: Enable a bid adjustment to bid more aggressively on mobile devices
  4. Which is a benefit of Manager Defined Spend (MDS)?
    Answer: Control over managed account budgets for My Client Center (MCC) account-users
  5. A benefit of My Client Center (MCC) is the:
    Answer: Dashboard that provides summaries of statistics for all client accounts
  6. Which is a best practice for creating effective ad text?
    Answer: Include prices, promotions, and exclusives
  7. A My Client Center (MCC) account functions primarily as:
    Answer: An umbrella account that allows for access to individual accounts with a single log-in.
  8. An advertiser creates a new ad group in a campaign that is set to run on all relevant sites across the Google Display Network. If both keywords and placements are added to the ad group, they would work together to:
    Answer: Restrict the ads to specific sites and show them only when the content of that sites page is relevant to the keywords
  9. It is important to identify special offers like “free shipping” before building an AdWords campaign in order to:
    Answer: Create compelling ad text
  10. The Opportunities tab with AdWords can be used to:
    Answer: Find keyword, bid, and budget ideas that can help improve your campaign performance
  1. A bilingual user searches on Google.com (the Google U.S. domain) and has set Spanish as the preferred Google interface language. In order to target this particular user, which campaign language setting should an advertiser use?
    Answer: Spanish
  2. Why should you avoid adding duplicate keywords across ad groups?
    Answer: Identical keywords compete against each other, and the better-performing keyword triggers your ad.
  1. Which best describes keyword contextual targeting?
    Answer: Themes of keywords are matched to relevant content on websites where ads will appear
  1. An advertiser adds negative keywords to an ad group within a search campaign. This means that the ad will not show if the negative keywords:
    Answer: Appear in a user’s search query
  1. Quality Score on Google search is evaluated
    Answer: Every time someone does a search that triggers your ad
  2. The main goal of automatic cost-per-click (CPC) bidding is to
    Answer: Generate as many clicks as possible within an advertisers target budget
  3. Location extensions can:
    Answer: Help nearby consumers find or call your nearest storefront
  1. Which can be controlled at the ad-group level of an AdWords account?
    Answer: Placements
  2. Which is a benefit of AdWords for search marketing?
    Answer: Acquire potential qualified customers
  3. When a campaign is showing as “Pending” within AdWords, it is:
    Answer Inactive but scheduled to begin at a future date
  1. Negative keywords can help advertisers refine the targeting of their ads, and potentially increase:
    Answer: The number of relevant Display Network placements
  2. If the cost-per-thousand impressions (CPM) option is not available for a campaign, the most likely reason is that the campaign:
    Answer: Is only opted into the Google search and the Search Network
  1. Which is an example of a consideration an advertiser should make when establishing AdWords advertising goals?
    Answer: Target market
  1. By monitoring ad campaign performance, an advertiser may obtain the information needed to:
    Answer: Determine if campaigns are meeting overall marketing and conversion goals
  1. What type of bidding method is used to manage image ads on the Google Display Network?
    Answer: CPM and/or CPC
  1. What happens as a result of a search campaign consistently meeting its daily budget?
    Answer: Missed potential ad impressions
  1. What happens when a campaign consistenly meets its average daily budget?
    Answer: Ads in that campaign will show less often than they could
    1. What best describes Enhanced Cost-Per-Click (ECPC)
      Answer: ECPC is a CPC bidding feature that automatically bids more aggressively in auctions more likely to result in a conversion
  1. Grouping similar keywords together in an ad group will:
    Answer: Keep an advertisers average cost-per-click (CPC) within a narrow range
  2. If your ad serving option is set to “optimize” and there are multiple variations of your text ads within the same ad group, AdWords will:
    Answer: Automatically try to show the best performing ad more often
  3. You have been targeting the entire United States in your scuba diving equipment ad campaign, but you know that much of the scuba equipment that is sold to customers in Hawaii. What would be the most efficient way to optimize your campaign and measure the impact of an optimization?
  4. Answer: You create a separate campaign targeting only Hawaii so you can easily see how your campaign performs in that state, and adjust your budget
  5. With social extensions, how are +1s calculated for your ad and Google+ page
    Answer: Only +1s from your Google+ page are showing in the count that is visible on your ad
  6. Which potential factor does Google use to calculate a search campaigns recommended daily budget?
    Answer: Impressions
  7. A lower CPA does not necessarily indicate higher profit. Why?
    Answer: A lower CPA may also have lower sales volume, reducing overall profit
  8. Which best describes the “Optimize” ad rotation setting in AdWords?
    Answer: The “Optimize” ad rotation setting allows the AdWords system to automatically show the better performing ads more often
  9. In order for cost-per-click (CPC) ads and cost-per-thousand impressions (CPM) ads to compete with each other in the same auction on the Google Display Network, the AdWords system converts the CPC ads bid to:
    Answer: An effective CPM conversion
  10. Advertising on TV, print, and radio typically requires a predetermined budget. What key differences enable some online advertising campaigns to invest with more flexibility without a predetermined budget in mind?
    Answer: Online campaigns are highly measurable and can often automate a positive ROI. It can be strategic to capture all traffic without a predetermined budget as long as ROI is positive
  11. Your ad is live on Google search, and you want to continue to check it over time to see if it is still running. Why is it advised that you use the AdPreview and Diagnosis took, instead of doing searches to find your ad on Google.com?
    Answer: By performing searches that trigger your ad, you will be automatically be charged for the impressions and may use all of your daily budget too quickly
  12. You are starting a new campaign with the goals of achieving a positive ROI and extending to all profitable traffic. How can the AdWords average daily budget setting help when starting out?
    Answer: It can help limit your costs and exposure while profitability is achieved
  13. When optimizing your campaign, you can get ideas for negative keyword and placement exclusions lists through which AdWords tool?
    Answer: List suggestor
  14. You are focused on reaching viewers with video content, and are looking to pay only when a user views your ad (CPV model). Which form of AdWords video advertising would be most appropriate?
    Answer: TrueView video formats
  15. How often does the AdWords system run an auction to decide which ads to show on the Google search page
    Answer: Every time a user enters a search query
  16. Which is one characteristic of the “Accelerated” delivery method?
    Answer: Ads are shown as frequently as possible until the budget is exhausted
    1. If you have set a maximum CPC bid of $1 for your ads, and if the next most competitive bid is only $0.50 for the same ad position, what is the maximum CPC you would need to pay to show your ad – assuming your ad is similar in all other aspects?
      Answer: 0.51
    2. All other things being equal, if you’ve set a maximum CPC bid of $1.00 for your ads, and if the next most competitive bid is $0.50 for the same ad position, what is the actual amount you’d pay for that click?
      Answer: 0.51
    3. Which is a benefit of search advertising with Google AdWords?
      Answer: Better position in natural search results
    4. An advertiser creates a new search campaign with the goal of driving traffic to a new website. The advertiser wants to spend very little time setting and managing individual keyword bids. Which is the best bidding option for this advertiser?
      Answer: Automatic cost-per-click (CPC)
    5. Amy, a new account manager at Bobs agency, will be working with three specific accounts underneath a My Client Center (MCC) account. Which is the best way for Bob to limit her access to only those accounts?
      Answer: Invite Amy as a read-only user on the MCC level, so she can view reports for the accounts she needs to see
    6. Data shows the audience for a client’s running shoe store is women ages 35 to 50. How can you optimize this client’s Display Network campaign based on your research?
      Answer: Add demographic and age targeting to show ads to people in this audience
    7. Data shows that the audience for a client’s running shoe store is women ages 35 to 50. How can you optimize this client’s Display Network campaign based on your research?
      Answer: Add demographic and age targeting to show ads to people in this audience
    8. Your client wants to increase the number of people visiting his website. When analyzing the data for Search campaign, which metric do you most want to improve?
      Answer: Clickthrough rate (CTR)
    9. When setting up a Search Network campaign for a client, you want to maximize the number of clicks her ads can get. Which bidding strategy should you use to achieve this goal?
      Answer: Automatic cost-per-click (CPC)
    10. Your client wants to improve her ad position. What would you recommend?
      Answer: Improve the ad quality and increase bid amount
    11. Which client would you advise to advertise on the Google Search Network?
      Answer: Bill, who wants to reach people looking for plumbing services
  1. When reviewing the Search terms report for one of your client’s campaigns, you notice several terms that aren’t relevant to what they’re advertising. How can you use this information when refining the campaign’s keywords?
    Answer: Add the terms as negative keywords
  2. An e-commerce client wants her campaign to be more profitable. After calculating this client’s total profits from AdWords, what can you do to start maximizing results for profit?
    Answer: Test different cost-per-click (CPC) bids
  3. Data for your client shows that more estimated total conversions are coming from mobile devices versus computers and tablets. How can you use this data to optimize your client’s bidding strategy?
    Answer: Set a mobile bid adjustment to increase bids for searches on mobile devices
  4. Belinda’s boutique just started carrying 3 new designer labels. She wants to show an image ad announcing the new collections to people who are browsing websites about designer clothing. Which campaign is a good fit?
    Answer: “Display Network only – All features”
  5. Which of these metrics is especially important to clients who are running a branding campaign?
    Answer: Impressions
  6. On the Google Display Network, your ad is eligible to show on a webpage if your:
    Answer: keywords match that webpage’s content
  7. When reviewing your client’s Search Network campaign, you notice that the ads in one of the ad groups have a low average position. Which flexible bid strategy should you use to help improve the position of these ads?
    Answer: Target search page location
  1. Keyword Planner can help you buildl a new Search Network campaign by:
    Answer: Multiplying keyword lists together
  2. Nadia manages a local gym and is running an ad to drive more free trial memberships. What could she include in her ad text?
    Answer: Add a call-to-action like “Sign up for a free trial”
  1. If you want to direct people to specific pages on your website from an ad, you can create an ad that uses:
    Answer: Sitelink extensions
  2. A standard AdWords text ad is made up of:
    Answer: A headline, a display URL, and description text
  1. Research for a client who owns used car dealerships shows that people who visit his website also visit certain popular car blogs. Which targeting method would you use to reach these people?
    Answer: Placements
  1. An advertiser looking to drive conversions is using manual cost-per-click (CPC) bidding. Which factor should be most important for this advertiser when deciding keyword bids?
    Answer: The average profit per conversion
  2. Every time your ad is eligible to show, AdWords calculates its Ad Rank using your bid amount, components of Quality Score, and:
    Answer: The expected impact of extensions and other ad formats
  3. Which is the best bidding option for an advertiser who wants to drive more clicks from mobile devices?
    Answer: Mobile bid adjustments
  4. How can you see if people are searching for your client’s services during the early morning and evening hours?
    Answer: Segment performance statistics by time
  5. You signed 3 new clients, each with an existing AdWords account. What’s the best way to manage these accounts?
    Answer: Link the client accounts to your My Client Center (MCC) manager account
  6. Tom wants to promote his windshield repair company’s emergency service by reaching people right when they’re searching for help. Which campaign type is a good fit?
    Answer: “Search Network with Display Select”
  7. When creating text ads to advertise a client’s small chain of Italian restaurants, what should you include in the ad text to make it compelling to potential customers?
    Answer: Information about Italian food in the description
  8. You would advise a client that’s launching a new product line to advertise on the Google Display Network because she can:
    Answer: Use text ads that encourage people to visit her website
  9. An advertiser has decided that they want to spend $608 per month for their campaign. How would you recommend they set their budget in their AdWords account?
    Answer: Set a daily budget of $20 for the advertiser’s campaign
  10. Which client would you advise to use radius targeting?
    Answer: Denise, whose service can reach customers within 30 miles
  11. What does “converted clicks” measure?
    Answer: The total number of clicks that led to a conversion
  12. Mimi wants to reach people searching for baked goods, but only wants her ads to show during the hours she’s open for business. Which campaign type is a good fit?
    Answer: “Search Network with Display Select – All features”
  13. Your ad can show to a user when your targeted language matches:
    Answer: A user’s Google interface language setting
  14. What is the recommended next step if you noticed from the Search terms report that certain terms are leading to a high number of clicks on your ads?
    Answer: Make sure relevant search terms are keywords and adjust your bid or ad text for these keywords
  1. What strategy should Giorgio use to increase the number of relevant clicks from his Search Network campaign?
    Answer: Increase bids on relevant keywords with low clicks and clickthrough rate (CTR)
  1. When setting up a campaign, you can use Display Planner to get an idea of the budget and bids you should set based on your:
    Answer: Historical cost-per-click (CPC) estimates for your keyword and placement ideas
  2. You can win a higher ad position in the auction with a lower cost-per-click (CPC) bid by:
    Answer: Creating relevant keywords and ads, and using ad extensions
  1. Donna sells t-shirts featuring vintage album covers. She wants people searching for unusual t-shirts to find her website, but she also thinks people interested in music might make a purchase. What campaign type would you recommend?
    Answer: “Search Network with Display Select – All features”
  2. How do cost-per-click (CPC) ads compete with cost-per-thousand impressions (CPM) ads on the Google Display Network?
    Answer: CPC bids are effectively coverted to CPM bids
  3. Google Analytics can help you learn more about the behavior of your client’s customers because it shows you how:
    Answer: They interact with her website
  4. Which of the following items is not a component of Quality Score?
    Answer: Expected clickthrough rate (CTR)
  1. Your travel agency client is running a very targeted campaign to reach people who are visiting Paris on vacation and don’t live in France. What would be an effective way to target this client’s customers?
    Answer: Create a campaign targeting Paris and languages other than French
  2. Your client’s campaign is consistently meeting its average daily budget. What should you do to maximize your client’s budget throughout all hours of the day?
    Answer: Change the ad delivery method from “Accelerated” to “Standard”
  1. A client that owns a fine-dining restaurant in London wants to get more phone calls from people researching places to eat on their mobile phones. How should you optimize this client’s campaign to help achieve their goal?
    Answer: Add call extensions to the client’s ads and monitor performance with the mobile clicks-to-call segment
  1. In order to appeal to customers on mobile devices, it’s important to:
    Answer: Send users to a mobile-friendly landing page
  2. Cliff just started working with a client who has a very disorganized AdWords account. What’s an effective way for him to begin restructuring his client’s account?
    Answer: Create campaigns based on the structure of his client’s website
    1. When choosing a maximum cost-per-click (max. CPC) bid, you should consider the amount that you make from a purchase because you want to set a bid amount that’s:
      Answer: Based on how much your product is worth
    2. You would choose to advertise on the Google Search Network if you wanted to:
      Answer: Reach customers while they’re searching for your products or services
    3. An advertiser should group their campaigns by:
      Answer: Type of product or service
    4. A client who owns an online running shoe store wants to drive sales of a particular model of women’s running shoes. What keywords should you include in this client’s keyword list to help achieve their goal?
      Answer: Specific terms about the shoe brand and model your client is selling
    5. Laura runs an online store with a large inventory of children’s toys and games. Which ad format would you use for Laura’s campaign to reach people interested in purchasing children’s games?
      Answer: Product Listing Ads
    6. When creating a keyword list using broad match, why should you leave out misspellings and plural forms of keywords?
      Answer: AdWords can automatically include these variations for you
    7. Your client noticed last month that his ad often showed up beside another advertiser’s ad for the same search terms. How can you help your client understand how he is performing compared to other advertisers?
      Answer: Use the Auction insights report to show how often his ads rank higher in search results than those of other advertisers
    8. What’s the easiest way to evaluate if one version of your landing page performs better than another for the same ad?
      Answer: Create another ad group for the new landing page and compare the two ad groups
    9. Which is a benefit of advertising online with Google AdWords?
      Answer: Advertisers can choose how much they spend and only pay when someone clicks their ad
    10. A client wants to promote her new mobile app by showing her ads in other mobile apps. How can AdWords help accomplish her goal?
      Google’s Display Network includes many mobile apps where she could show her ad
    11. You sell video games and want people who play mobile gaming apps to know about your store. What’s one benefit of promotion your products with a mobile apps campaign on the Display Network?
      Answer: It encourages people using mobile devices to install your app
    12. Julian wants to reach potential customers based on the type of device they’re using, but he doesn’t know how his campaign performs on different devices. How can Julian find meaningful data that will help him decide which devices to target?
      Answer: Create multiple campaigns that target different devices, and monitor the results
    13. While teaching a new account manager how to build a Search campaign, you tell her that she should group similar keywords together in an ad group because it will allow her to:
      Answer: Create ads that are relevant to all keywords
  1. When building a keyword list for a Display Network campaign, you should do which of the following:
    Answer: Include keywords that are related to the websites your customers visit
  1. If you’d like your ads to show on certain sites across the Internet, you can add these websites as:
    Answer: Placements
  2. You would choose to advertise on the Google Display Network if you wanted to:
    Answer: Show ads on websites related to your business
  3. Your client noticed that his ad was disapproved for editorial reasons. Why is it important for him to understand and abide by Google’s advertising policies
    Answer: AdWords policies can help ensure ads are useful, varied, relevant, and safe for web users
  4. Your ad can show on the Google Search Network when someone searches for terms that are similar to your:
    Answer: Keywords
  5. You can use Keyword Planner to identify:
    Answer: The amount of traffic potential keywords you might get
  6. Anne-Marie’s business goal is to generate online sales of her handmade purses. Her AdWords costs are $100 per week and she wants to know if her advertising investment is paying off. What additional information do you need in order to calculate her return on investment (ROI)?
    Answer: Costs to produce her purses and revenue generated from her ads
  1. You can use Display Planner to:
    Answer: See ways to reach your target audience based on your keywords, website, or interest categories
  2. You can use audience targeting to show your ads to:
    Answer: Specific groups of people, based on their interests
  3. When someone clicks your ad, the actual amount you’re charged will be:
    Answer: The minimum needed to hold your ad position, under the maximum cost-per-click (max. CPC) limit
  1. What’s one of the main benefits of using ad extensions?
    Answer: Extensions provide additional information to make your ads more relevant to customers
  2. Conversion Tracking helps you improve the return on investment (ROI) from your online advertising because it:
    Answer: Shows you which ads lead to customer actions that have value for your business
  3. Which ad extension would you use for an advertiser who has a chain of restaurants?
    Answer: Location extensions
  4. Conversion Optimizer can help drive conversions by using your conversion history and:
    Answer: cost-per-acquisition (CPA) goals to raise your bid when a conversion is more likely
  5. Your new client’s AdWords account has one campaign with one ad group that contains a list of hundreds of keywords. Which best practice should you follow when re-organizing this client’s keywords?
    Answer: Create new ad groups with with related keywords grouped together
  6. Caleb owns a music store and is creating an ad group for musical instrument rentals. What would be the most appropriate landing page for his ad?
    Answer: A page with information on instrument rentals and a contact form
  7. Using the paid & organic report for her travel website, Karen noticed a relatively high organic clicks/query rate for the search query “Hawaii vacations.” What does this mean?
    Answer: People who see Karen’s site in relevant organic search results often click through to her site
  8. Which statistic indicates how often a click has led to a conversion?
    Answer: Conversion rate
  9. Each campaign in your AdWords account should have a single:
    Answer: Business goal
  10. What changes can you make to the Display Network campaign of a client who wants to drive awareness of her natural beauty brand
    Answer:Add display ads and affinity audiences targeting people interested in green living and beauty
  11. Your client’s campaign is getting a lot of clicks, but the conversion rate is low. Which approach could help improve your client’s conversion rate?
    Answer: Make sure the landing page is closely related to the ad
  12. What is the benefit of having multiple ads in an ad group?
    Answer: AdWords will automatically rotate your ads and show the best performing ones more often
  1. Clyde wants to raise the profile of his dance school. A “Display Network only” campaign can help him:
    Answer: Show ads on dance websites and YouTube videos
  1. Why should you link your client’s AdWords account to Google’s Webmaster Tools?
    Answer: See if people reach your client’s website via ads or organic search results
  2. Your client gets more conversions from ads that appear to people in Tokyo. What actions should you take to try and increase the number of conversions for this client?
    Answer: Use a location bid adjustment to increase bids for customers in Tokyo
  1. Which bidding strategy should Sara use if her goal is to get more people to call her local catering business?
    Answer: Cost-per-thousand-impressions (CPM)
  2. Your client wants to show ads to people who’ve visited her website before. Which Adwords feature would you recommend she use?
    Answer: Remarketing
  3. Blake is focused on branding and is more interested in his ads being viewed than in generating clicks. Which of these features would not be a good fit for him?
    Answer: Call extensions
  4. What’s a reason to use the “Search Network with Display Select” campaign type?
    Answer: You can pick the exact websites where you want your ad to show
  5. Tony travels frequently. He needs to be able to make changes to his AdWords account while he’s offline, so he downloads AdWords Editor. Using AdWords Editor, Tony can do all of the following except:
    Answer: Refresh data to reflect the lastest statistics on his cost-per-click (CPC) campaign
  6. When people search for your client’s watch repair business, they use very specific terms like “vintage watch repairs”. To show your ads for these searches, you’ll want to use:
    Answer: Phrase match keywords
  1. One of your clients wants to know why a campaign went over the specified daily budget several days in a row. What would you explain to your client about how the AdWords system works?
    Answer: Due to changes in traffic, AdWords allows up to 20% more clicks in a day than the budget specifies. However, in any given month, AdWords never charges more than the average daily budget amount multip
  1. You want to generate leads with your AdWords campaign by encouraging people to fill out an interest form on your website. What do you need to know to measure return on investment (ROI) for this campaign?
    Answer: How much you’ve spent on the campaign compared to the value of leads generated
  2. Which is a benefit of advertising online?
    Answer: Reach people who are likely interested in what you’re advertising

About Helpservices

About This site (allhelpservices.com) is dedicated to helping other bloggers learn the skills of blogging, wordpress, education, technology, social media sharing , SEO, Electronics, Earn Money From Blogging, Web hosting and web share their own experiences and promote the blogging medium. We started Allhelpservices in August 2015 mainly because we wanted to keep a record of what we wear learning from development and because we wanted to connect with other learners.

Check Also

Digital Marketing

9 Reasons Why Digital Marketing Can Help You Grow Your Business

Today the change and evolution of technologies, businesses are doing everything they can to keep ...

8 comments

  1. Hi there! I am so grateful that I found your blog. I really admire the dedication you put into providing the detailed information for free. I will definitely come back to your website for more. Keep up the good work. By the way,this system helps me making around $650 per day, if you allow me, I suggest you to take a look at this secret offer page to access your very own turnkey software business to increase your online income. Wish you more success, all the best!

  2. Samuel Stephen

    Thank you for this! I just passed the Google Adword Fundamental Exam after three previous attempts. Next, is the Search Advertising.

    Just wanted to show my appreciation.

    Regards.

  3. I just pass the exam with 84% score.Thanks man for your support .

  4. shehzad ansari

    Thank you for this! I just passed the Google Adwords Fundamental Exam with 87% in my first attempt with the help of your blog. Next, is the Search Advertising.

    Just wanted to show my appreciation.

    Regards,
    Shehzad Ansari

Leave a Reply